Forum •  Email •  Bize Yazın •  Ziyaretçi Defteri •  Anasayfam Yap •   
 Siteiçi Arama
Sonuçlar 2-3 saniye gecikmeli gelir.
Kullanıcı Girişi
Kullanıcı Adı
Şifre
Şifrem
Yeni Kayıt
Güncel Haberler
Sevgi üç türlüdür

 
Anasayfa / İLETİŞİM / 





Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Flörtün Amerikancası

Güzel bir günün içinden herkese içten ve sıcak bir merhaba�

Bugün bizim sevgili Ali ve Ayşe’yi Türkiye’de bırakıp, Amerika’ya doğru yola çıkalım. Orada George ve Linda duygusal ilişkilere nasıl bakıyor ve ne şekilde yürütüyorlar merak ediyor musunuz? Başka bir yazı da Avrupa’da ve Türkiye’deki flörtü ele alırız ne dersiniz.

Flört etmek ya da liseli ve üniversiteli gençler arasında yaygın olarak kullanıldığı şekliyle ”çıkmak” farklı anlamlarda anlaşılır. Flörtün uygulanması toplumdan topluma bazı farklar göstermektedir. Kıta Avrupa’sında ayrı, Amerika toplumunda ayrı anlayışlar geçerlidir. Ülkemizde ise bütün Batı toplumlarından apayrı özelliklerle sergilenir. Ancak bu farklılıklar, flörtün kendi doğasına yakınlaştıkça azalmakta, doğasından uzaklaştıkça da artmaktadır. Tabii ki bunda en önemli etken, toplumda yerleşmiş olan kültürel yapıdır.
      
Flörtün (flirt) Türkçe karşılığı; karşı cinsiyetten birisiyle yakın ilişki kurmaktır. Flörte Batı toplumlarında ve özellikle Amerikalılarda, sonucunda hiçbir şey olmayacağı bilinerek başlanan bir arkadaşlık ilişkisi olarak bakılır. Hiçbir gerçek seçim yapılmamaktadır. Bu yüzden Amerikalı George ve Linda daha çabuk ve daha çok boşanmaktadır. Amerikalılarda buna bağlı olarak boşanmalar da yaklaşık % 60 oranda gerçekleşir. Çünkü onlarda flört hem evlilik öncesinde hem de evlilik sonrasında, bağlayıcılık taşımamaktadır. Sağlam değerlere sahip olamamaktadır. Flörtü gerçek ve bağlayıcı bir seçim olarak görmeyen erkek ve kadın, doğal olarak flört sonrası evliliklerine de, aynı belirsiz ve olumsuz bakışı taşırlar.

Amerikalı genç kız ya da erkek daha lise hatta ilköğretim sıralarında, kendini çok fazla arkadaşlık ortamı içerisinde bulur. O’nun amacı flörtün kendi doğasında varolduğu şekilde, mümkün olduğunca çok karşı cinsten arkadaş edinerek; karşı cinsi tanımaktır. O’nun için bu durum, haz aldığı ve gerçekçi bir oyundur. Her bir arkadaşında başka özellikler keşfedecek olan Linda, karşısına çıkacak birçok erkeği tanıyacaktır. Böylece erkek cinsiyetinin bütün farklılıklarını evlenmeden önce keşfedebilecektir.

Amerikalı bilim adamı George Simmel, ‘sonuçlandırıcı her türlü karar, flörtün sonunu getirir’ der. Amerika’da bu türden anlayışlar yaygındır. Yani evlilik kararı almak flörtün sonudur. Fakat sonlu olan şeylere toplum, sempatiyle bakmaz. Hatta felsefi temellere inildikçe, flörtün sonu olmaması gerektiği anlayışının altında yatanın; ölüme karşı olunmasıyla açıklandığı ortaya çıkar. Sonuçta ölüm acı ve hazin bir sondur çünkü. İnsan sonu olan flörtten kaçtığı gibi, ölümden de kaçmalıdır. O yüzden flört hiç bitmemelidir.

Geçenlerde ajanslara bir haber geçti. Buna göre; Amerika'da gerçekleştirilen bir araştırma, şiddete maruz kalan çocukların sayısının azımsanmayacak derecede çok olduğunu ortaya koydu. 11 ve 14 yaş arasındaki ergenler arasında yapılan araştırma, 10 çocuktan 6'sının ilişkilerinde şiddet uygulayan birini tanıdıklarını gösterdi. 13 ve 14 yaşlarında 5 çocuktan biri de, böyle bir ilişki içinde olan bir arkadaşa sahip. Haberde örnek olarak da Sami Hightshoe adlı 14 yaşındaki bir kız çocuğunun başından geçenler aktarıldı. Bir dans dönüşü erkek arkadaşıyla çıkmaya başlayan Sami'nin, yaşadığı romantik ilişkinin yerini zamanla cinsel ve psikolojik saldırılara ve kabalığa, saatte bir aranmaya ve eğer terk edilirse ailesinin veya arkadaşlarının tehdit edilmesine bıraktığı aktarıldı. Annesi kızının imdadına yetişene kadar da Sami'nin, yaşadıklarını "aşk sandığını" belirtti. Sami'nin annesi, diğer ebeveynlere çocuklarıyla daha çok ilgilenmeleri, internette nerelere girip çıktıklarını takip etmelerini, kimlere mesaj attıklarını bilmelerini öğütledi.

Araştırmalara göre; bugün her 3 Amerikalı çocuktan bir tanesinin, yani her 11 yaşındaki çocuğun bir sevgilisi var. Yine 14 yaşına gelmeden cinsellik yaşamış her 10 ergenden bir tanesi, muhakkak şiddete maruz kalıyor.
 
Cihan haber ajansınin bir haberine göre; liselerde hamile öğrencilerin sayısının artışı, erken yaşta hamile kalıp tek başına çocuk büyütmek zorunda kalan küçük kadınlar, çok daha büyük sorunlara işaret ediyor. Amerika sivil ve resmi makamları da bu soruna kayıtsız değil. Milli Savcılar Derneği, her eyaletin, ergen flörtünde yaşanan şiddetin öğretileceği bir programın müfredata alınmasını istiyor. Hatta Amerikan Senatosu Şubat ayının ilk haftasını "Ergen Flörtünde Şiddetin Tanınması ve Korunması Haftası" olarak ilan etti.

Flörte başlama 11 yaşına kadar düşmüş durumda. Amerika, çocuk yaşta ortaya çıkan cinsellikle mücadele etmek zorunda. Çocukluklarını yaşamadan erken ergenliğe geçiliyor.

Sağlıksız yapılaşmalar doğal olarak yetişkinlikte de devam ederek yayılıyor. Amerikalı kadın ve erkek, flörtünü sonlandırmak istemez iken evliliklerinde maalesef % 60’a varan boşanmalar yaşamaya devam ediyor. İlginç olan ise, bildik düşüncesinin aksine evliliklerin sonlu bir kurum olması. Flörte devam fakat evlilikte top taca atılıyor. Maçın sonucu flört 6, aile 4!

Yine Amerika’dan geçenlerde yaşanan bir olayla bitirelim. “Dallas'ta iki genç kız, namus cinayetinin kurbanı oldu: babaları, başka erkeklerle 'görüştükleri' için onları öldürdü”

Zamanımızda Amerika’ya böyle bir namus cinayetini yakıştıramadınız değimli? İlginç, namus anlayışları bizden farklıdır. Genellikle paradır oralarda cinayet sebebi. Haberle ilgili ayrıntıyı ve geniş yorumu başka bir yazımızda ele alalım ve konuyu şimdilik noktalayalım isterseniz.

Son bir soru! Sizce flörtün Amerikancası nasıl bir şey? Yenilir mi içilir mi yoksa turşusu mu kurulur. Ne dersiniz?

Kaynak : Muhsin YILMAZÇOBAN / Haber 7
http://www.haber7.com/haber/20090116/Flortun-Amerikancasi.php

Bu yazı 10497 defa okundu.



Bu Kategorideki Diğer Başlıklar
 - BAŞKALARININ DERDİYLE DERDLENMEK
 - Kurum İçi İletişimin Önemi
 - Çiftler, evliliğin ilk yıllarında hangi hataları yapıyor?
 - Hoşlanma, Sevgi ve Aşk Arasındaki Farklar
 - İnsanı Anlamak - Prof. Dr. Özcan Köknel
 - Lütfen duy beni sevgili eşim!
 - Aile İçi Şiddet
 - Çalışan bir kadın eşinden ne bekler?
 - Eşinizle bütünleşebildiniz mi?
 - İNSAN İLİŞKİLERİNDE USTALIK-4
 - İNSAN İLİŞKİLERİNDE USTALIK-3
 - İNSAN İLİŞKİLERİNDE USTALIK-2
 - İNSAN İLİŞKİLERİNDE USTALIK
 - Çikolata Parası
 - EVLİLİK SORUNLARI-3
 
MAKALELER
KİŞİLİK
EĞİTİM
İLETİŞİM
HİPNOZ
PSİKOLOJİ
BAŞARI
BAŞARI ÖYKÜLERİ
HAFIZA
KARİYER
AKTİF ÖĞRENME
İMAJ
BEDEN DİLİ
HAYATA DAİR
YAŞAM
MİZAH
ŞİİR
GELİŞTİREN SÖZLER
KİTAP ÖZETLERİ
BİYOGRAFİ
SAĞLIK
BEBEK - ÇOCUK
BİLGİ
Kyäni


Yeni Eklenenler
Fortinet Product Life Cycle - 10.10.2023
Kemal Karpat kimdir?
Yaşlılık ve Alzheimer Hastalığının İşaretleri
Türkiye il Plaka Kodları ve Telefon Kodları
İl Vilayet Telefon Kodları
Sağlık Üçgeni
Kyäni
Çörek otu yağının faydaları nedir?
Sadece burun nefesi ile iyileşebileceğinizi biliyor musunuz?
Nitrik oksit nedir, faydaları nelerdir? Vücutta nasıl arttırılır?
İbn Rüşd
Ceza Korkusu ile Doğru Yapan Çocuk Doğru Çocuk mudur?
Televizyonsuz Ev
Hakikat Nedir? Gerçek Nedir?
ÖZ'ÜN TERCÜMANI SÖZ


Döviz Bilgileri
(Doviz)
Alış
Satış

Dolar:
18.7701
18.8039
Euro:
20.3329
20.3695
Güncelle

   
Website Security Test Toplu Mail Gönderimi